Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına birlik ve beraberlikle emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm gayemiz, gelecek nesillerimize hiçbir güce boyun eğmeyen lider bir ülke bırakmaktır. Siyasi başarı ve kazanımlarımızla birlikte sanayi, üretim ve ihracattaki dinamizmimizi sürdürüyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 97’nci yılını kutladığımız cumhuriyetin bağımsızlığından asla taviz vermeyen aziz milletin verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun ve vatan sevgisinin bir eseri olduğunu belirten Pekcan, cumhuriyetin her alanda ilerleyişin kaynağı, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi olduğunu kaydetti. Bir asra yaklaşan zaman diliminde cumhuriyetin katettiği mesafenin hepimiz için büyük bir iftihar vesilesi olduğunu ifade eden Pekcan, "Cumhuriyetimizi her koşulda korumak, yüceltmek ve ileriye taşımak ecdadımıza olan borcumuz, gelecek nesillere olan sorumluluğumuzdur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına birlik ve beraberlikle emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm gayemiz, gelecek nesillerimize hiçbir güce boyun eğmeyen lider bir ülke bırakmaktır. Siyasi başarı ve kazanımlarımızla birlikte sanayi, üretim ve ihracattaki dinamizmimizi sürdürüyoruz. Pandemi nedeniyle küresel ekonominin büyük bir darboğaz yaşadığı bu süreçte Türkiye olarak sağlık alanında olduğu gibi ekonomi alanında da en güçlü durabilen ve en hızlı ekonomik toparlanma yaşayacak ülkeler arasında yer alıyor, çalışmalarımızı iş insanlarımızla birlikte gayret ve titizlikle sürdürüyoruz. Türkiye, her şeye rağmen hedeflerinin arkasında yoluna kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Pekcan, "Bu anlamlı günde başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle ve şükranla anıyor, cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum" dedi.

(İHA)