Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarılar peş peşe geldi. Beyaz kabus radara girdi, tüm yurdu sağanak, kar, çığ esir alacak. İstanbul dahil Marmara bölgesinde ‘kuvvetli kar’ Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da ‘yoğun kar’ yağışı bekleniyor.

Bugün ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz(Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri(Gaziantep ve Kilis hariç) ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu(Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar: Yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinde kuzey, kuzeybatı; güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

27 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Adana, Ağrı, Antalya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Mersin, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 27 kent alarmda İstanbul dahil yoğun kar

İSTANBUL’A KUVVETLİ KAR GELİYOR

İstanbul’da bugün hava sıcaklığı 10 dereceye kadar çıkacak. Akşam saatlerinde yer yer sağanak yağış bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için tarih verip uyardı.

Prof. Dr. Şen, "İstanbul bugün 10 derece. Cumartesi gecesi Pazar, Pazartesi Kar var yerde tutar. Sıcaklık 2-3 dereceye kadar düşer. Kış lastiği olmadan aracınızı çıkartmayın" dedi.

BOLU DAĞI GEÇİŞİNDE KAR YAĞIŞI

Bolu Dağı'nın TEM ve D-100 geçişlerinde kar yağışı etkili olurken, ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu ulaşım etkilenmedi.

Bolu Dağı'nın D-100 ve TEM yolu geçişlerinde hafif kar yağışı etkili oldu. Yollarda kar örtüsü oluşmaması için Karayolları ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Ulaşımda aksama yaşanmazken, bölgede 1 haftadır etkili olan kar yağışıyla yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santime çıktı.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 27 kent alarmda İstanbul dahil yoğun kar

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra güney kesimleri kar yağışlı 2

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 10

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor 8

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. -3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı 5

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 27 kent alarmda İstanbul dahil yoğun kar

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 27 kent alarmda İstanbul dahil yoğun kar