Kütahya Simav’da 3.3 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Geçtiğimiz akşam saat 21.51'de Kütahya'nın Simav ilçesinde 3.3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre, deprem yerin yaklaşık 5.4 kilometre derinliğinde kaydedildi.
Simav’da Hafif Sarsıntı
Bölgede hafif bir sarsıntı hissedildi. 3.3 büyüklüğündeki depremler genellikle can ya da mal kaybına yol açmaz, ama özellikle Simav gibi deprem aktivitesi olan bölgelerde vatandaşlar endişeleniyor. Benzer büyüklükteki sarsıntılar geçmişte de olmuş, o zamanlar da fazla zarar görmemişti.
Benzer Depremler ve Bölgenin Durumu
Simav, aktif fay hatlarının olduğu bir yer. Daha önce de 3-4 büyüklüğünde küçük çaplı depremler kayıtlara geçmişti. Bu tür depremler çoğunlukla yerin çok derin olmaması nedeniyle yüzeyde hafif hissedilir. Sosyal medyada da insanlar “Hafif bir sallantı oldu, korkutmadı” tarzında yorumlar yaptı.
Deprem Hakkında Kısa Notlar
- Zaman: 21.51
- Büyüklük: 3.3
- Derinlik: 5.4 km
- Yer: Kütahya - Simav
Deprem sonrası herhangi bir hasar ya da can kaybı bilgisi gelmedi. Vatandaşlar tedbirli olmaya devam ediyor.
Devamı haberde