Denzel Washington'a En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıran Training Day, The Magnificent Seven ve The Guilty filmlerinin yönetmeni Antoine Fuqua, bu kez Michael Jackson'ın yaşam öyküsünün anlatılacağı ve Michael isimiyle anılan biyografi filmi için yönetmen koltuğuna oturuyor.

Box Office Türkiye'ye göre Skyfall ve Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) gibi filmlerin senaristi John Logan'ın kaleme aldığı Michael Jackson'ın hikâyesinde, popun kralı Grammy ödüllü efsanevi şarkıcının hayatının daha önce hiç anlatılmayan bölümlerine değinileceği, sanatçının derinlemesine bir tasvirinin sunulacağı yapım tarafından aktarılıyor. Film, Michael Jackson'ın tüm zamanların en büyük müzik figürlerinden biri olmasına vesile en ikonik performansları da dahil olmak üzere hayatının tüm yönlerini keşfedecek. 

Lionsgate Motion Picture Grup başkanı Joe Drake, "Antoine'ın vizyoner hikâye anlatma becerileri ve sanatına olan bağlılığı, Michael'ı unutulmaz bir film yapacak" açıklamasını yaptı. Henüz sete girmeden hikâye ve proje üzerine heyecanlarını dile getirenler arasında yönetmen Antoine Fuqua'da yer aldı:

''Kariyerimin ilk filmleri müzik videolarıydı, hâlâ film ve müziği birleştirmenin benliğimin derin bir parçası olduğunu hissediyorum. Benim için Michael Jackson'ın gücüne, karizmasına ve müzik dehasına sahip hiçbir sanatçı yok. MTV'de yoğun bir şekilde gösterilen ilk siyahi sanatçının çalışmalarını izleyerek müzik videoları yapmak adına ondan etkilenmiştim. Müziği ve o görüntüler benim dünya görüşümün bir parçası oldu, şimdi ise onun hikayesini ekranda, müziğiyle beraber anlatma şansı karşı konulamazdı."

Yaratıcı ekibin belli olduğu Michael Jackson filmi için başrol ve oyuncu kadrosuna dair henüz resmî bir açıklama yapılmadı. Son olarak, Michael Jackson'ın daha önce hiç anlatılmamış hayat hikâyesine değinileceği belirtilse de, ünlü sanatçının skandalların merkezinde yer almasına yol açan iddialar ve olaylara senaryoda yer verilip verilmeyeceği belirtilmedi.