50 yılı aşkın süredir devam eden uzay araştırmaları bize mikro yerçekiminin astronotların vücutlarında hasara yol açarak zayıf kemiklere, kas kaybına ve görme sorunlarına neden olabileceğini öğretti.

Yerçekimi Ay'da ve Mars'ta uzayda olduğu kadar zayıf değildir, ancak Dünya'dan çok daha zayıf. Ay'da Dünya'nın altıda biri, Mars'ta ise üçte biri oranında yer çekimi var.

İnsanları her iki yerde de uzun süre yaşamaya göndermeden önce, sağlıklarının nasıl korunacağının bulunması gerekiyor.

YAPAY YERÇEKİMİ İÇİN YAPILACAK OLAN DEV TESİS
Kyoto Üniversitesi'nden araştırmacılar ve Japon inşaat şirketi Kajima Corp., Ay ve Mars'ta yapay yerçekimi ile yaşam tesisleri geliştirme ve inşa etme planlarını açıkladılar.

Luna Glass ve Mars Glass olarak adlandırılan her bir tesis, 450 metredenn daha uzun devasa bir oyuk koni şeklinde olacak.

Koni döndükçe, merkezkaç kuvveti içlerindeki her şeyi iç duvarlara doğru itecek. Araştırmacılar, dönme hızını tam olarak elde ederek (20 saniyede bir dönüş), bu merkezkaç kuvvetini Dünya üzerindeki yerçekimi kuvvetiyle eşleştirebileceklerine inanıyorlar. Koninin içindeki insanlar daha sonra tıpkı Dünya yüzeyinde olduğu gibi iç duvarlarda yürüyebilecekler.