Tişört Hangi Kumaştan Yapılır?

Tişört hangi kumaştan yapılır? Genelde büyük firmalar tarafından promosyon olarak satılan tişörtlerin kumaş özelliği opanent kumaş türüdür. Tişört baskı hizmetlerinde istenilen başka kumaş türü de kadre kumaştır. Bu kumaş, tarama uygulamasından geçmeden pamuklu ve elyaf karışımından yapılır. Bir tişörtte kalite, kumaşla ilişkilidir.

Kaliteli kumaşlar uzaktan bile açıkça görülebilse de kalitesiz kumaşları anlamak için çeşitli yöntemler kullanılır. Yüksek kaliteli kumaşlar kendi başlarına doğru şekli alabilirler. Seçilen tişört yüksek sıcaklıkta şekillenirse kısa sürede şeklini kaybeder. Bunu anlamak için avucunuzun içine bir tişört alın ve kumaşın şekli bozulup bozulmadığını görmek için buruşturun. Kumaş buruşursa, kumaşın kalitesiz olduğunu gösterir.

Tişört İçin Hangi Kumaş En İyisidir?

Tişörtler en popüler yaz kıyafetidir. Bu sebepten ötürü teri hapsetmeye ve vücut ısısını korumaya yardımcı olan bir kumaş türünden yapılmalıdır. Bu özelliğiyle bilinen tişört denilince ilk akla gelen ve kumaş türü pamuktur. Ancak pamuklu kumaşlar çamaşır makinesinde yıllarca yıkandıktan sonra solmaya başlayarak zarar görebilir. Bu yüzden pamuk yoğunluğu yüksek, polyester oranı düşük kumaş çeşitlerinden üretilen tişörtler sağlıklı ve sağlam ürünlerdir.

Tişört Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tişört hangi kumaştan yapılır? Tişört alırken dikkat edilmesi gerekenler şöyledir: Öncelik tişörtün kumaş kalitesidir. Pamuklu, pamuk ve polyester karışımları tişörtler için en iyi seçim arasındadır. Kumaş kalitesinden sonra dikim kalitesi önce gelir. Satın aldığınız tişörtün dikişlerini kontrol ederek kenarlarında boşluk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Tişörtler, diğer giysiler gibi toplu olarak üretilir. Bu nedenle arızalar sıklıkla meydana gelmektedir. Seçilen tişört üzerinde farklı renk, solma, dikiş hatası ve yırtık olup olmadığını kontrol edilmesi önemlidir.

Formun Üstü

Formun Altı