Sağlık Bakanlığından Kamu Atama Duyurusu!

Sağlık Bakanlığı tarafınca personel alımı için kamu atama kuru duyurusu gerçekleştirildi. Yapılmış olan duyuru kapsamında sağlık hizmetleri alanına tekrardan atama kurası gerçekleştirileceği duyuruldu. Kura atamanın nasıl gerçekleştirileceğine yönelik ve alanlar ile ilgili bilgilendirmeler haberin detaylarında sunuldu…

 

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Atama Kurası

Kura yapılacak branşlar ise şu şekilde; uzman tabip, tıpta uzmanlık, diş tabibi, uzman diş tabibi, eczacı. Belirtilen branşlarda akademik takvim çerçevesi kapsamında atamalar gerçekleşecektir.

Öncül yerleşecek olan branş ve 2.’ci branş alanlarından yerleşecek olan pozisyonlar; Türkiye tıbbi cihaz kurumu ve ilaç için yüksek lisans veya doktora programlarından mezun olmuş olan, yabancı dil seviyesi ileri derece olan; eczacı olan kişilerden alım gerçekleşecektir.

Kura Ataması İçin İstenilecek Olan Evraklar

  • Mal bildiri formu
  • Vesikalık fotoğraf
  • Adli sicil dosyasını açıkça beyan eden bir imzalı dilekçe
  • Görevini yerine getirecek herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması.
  • Erkek adayların hiçbir şekilde askerlik vazifesi olmadığına yönelik ıslak imzalı belge.
  • Herhangi bir sağlık ya da kamu kurumu kuruluşunda çalışan kişilerin ilişiğini kestiklerine yönelik belge sunmaları gerekmektedir.

Kura Son Başvuru Tarihi

Kura için başvuru yapacak olan adaylar 30 mayıs 2022 tarihi pazartesi gününe kadar müracaat etmelidirler. Aksi taktirde kuraya katılım sağlayamayacaklardır.

Kuraya katılacak olan adayların YHGM online adresi üzerinden müracaat formunu doldurmaları gerekmektedir. Adaylar elektronik ortam üzerinde tercihlerini seçmeyi unutmamalıdır.