22 Temmuz günü açılacak olan sergi 22 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Sergi gün içerisinde yaz tatili için Anamur’a gelen turistler ve Anamurlu sanatseverler tarafından gezilebilecek.  

Dedesi tarafından 100 yıl önce Anamur’un Bozdoğan Köyü’nde bahçe evi olarak yaptırılan, süreç içerisinde saman deposu ve ahır olarak kullanılan taş binayı restore ederek sanat merkezi ve resim heykel müzesine dönüştüren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hüseyin Elmas, 26. Kişisel Resim Sergisi’nin açılışını restore ettiği ahırda gerçekleştirecek.            

Prof Dr. Elmas’ın, hayata geçirmek üzere olduğu Hüseyin Elmas Kültür Sanat ve Yaşam merkezi, toplam 2000 metrekarelik bir alana kurulmuş olup kapalı ve açık alanlardan oluşmaktadır. Bu alan, içerisinde sanatsal aktiviteler için gelecek sanatçıların konaklayabilecekleri bir bina, açık ve kapalı alanlardan oluşan çalışma mekânları, sanat galerisi ve müzeden oluşmaktadır. Müzede yaklaşık 200 civarında heykel, resim ve etnografik malzeme ile açık alanlara yerleştirilen heykeller izleyicilerle buluşmaktadır.  

                22 Temmuz 2022 tarihinde açılışı  yapılacak sergi Hüseyin Elmas’ın 26. Kişisel resim sergisi olacak. Elmas’ın son 30 yıl içerisinde yapmış olduğu yaklaşık 40 resimden oluşan sergide, Anamur’un tarihi ve turistik mekânlarından oluşan peyzaj resimleri başta olmak üzere, gelincikler, atlar, mevleviler, güvercinler ve balık temalarından oluşmaktadır.

22 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak sergi gün içerisinde yaz tatili için Anamur’a gelen turistler ve Anamurlu sanatseverler tarafından gezilebilecek.