Kpss 2022/1 Memur Alımlarında Son Günler!

Kpss 2022/1 memur alımlarında son günlere yaklaşılıyor. Kpss 2022/1 ile atanmayı bekleyen adayların kısa süre içeresinde atamaları gerçekleşecek. İşte atama ile ilgili tüm detaylar…

Kamu Kurumlarına girmek için Kpss 2022/1 ile başvuru yapan adayların toplama işlemlerinde son günlere yaklaşılıyor. ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuzla birlikle talep toplama işlemleri sona erecek. Nisan ayı içerisinde başlamış olan toplama işlemlerinin sona ermesiyle adaylar başvurdukları pozisyonlar için yanıt alacak. Mevsimsel değişimler sebebi ile yeni kadroların beklenmesi söz konusu.

Kpss 2022/1 kapsamında en az 200 personelin alınacağı kesin. Adaylar aldıkları puanlara ve başvurdukları pozisyonlara göre sıralamaya alınacak. Alınacak personellerin pozisyonları aşağıdaki gibi;

Lise Mezunu Unvanları

Bilgisayar İşletmeni, Vagon Teknisyeni, Şoför, Teknisyen, Memur, Sağlık Teknisyeni, Hizmetli

Ön Lisans Mezunu Unvanları

Vhki, Anbar Memuru, Programcı, Teşkil Memuru, ARFF Memuru, Sağlık Teknikeri, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Aşçı, Hemşire, Tekniker, Kondoktör, Sekreter, Koruma Ve Güvenlik Görevlisi, İş Makinesi Şoförü, Gişe Memuru, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni.

Lisans Mezunu Unvanları

Aktüer, VHKİ, Kütüphaneci, Tüketici Hakem Heyeti,  Matematikçi, Memur, Programcı, Müze Araştırmacısı, Sörvey Mühendisi, Mimar, Mütercim, Kimyager, Sosyal Çalışmacı, Fizikçi, Psikolog, Stajyer, Arpon Memuru, Avukat, Astronom, Mühendis,  Bilgisayar İşletmeni, Veteriner, Antrenör,  Şehir Planlayıcısı, Perfüzyonist,  Kitap Patoloğu, Grafiker, İstatistikçi. KPSS 2022/1 tercih kılavuzu için yüksek memur alımı yapılacağı beklenmektedir. 2022 yılı içerisinde yapılacak memur alımı için en az 2000 memur alımı yapılması beklenmektedir.