Komşu Wifi Kırma

Komşu Wi-Fi kırma korsanlığı, açık bir ağ üzerinden birbirine bağlanan yönlendiricilerdeki güvenlik açıklarından yararlanma eylemini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Komşu Wi-Fi korsanlığı, suçlular, bilgisayar korsanları ve casuslar dahil olmak üzere bu yönlendiricilere erişimi olan herkes tarafından yapılabilir.

Komşu wifi kırmanın amacı sadece suç değil, aynı zamanda casusluk amaçlıdır (veri çalmak veya iletişimleri engellemek gibi). Komşu wifi korsanları bu güvenlik açığını siber suçlar, çevrimiçi olarak kurbanlara saldırmak ve komşularını gözetlemek gibi çeşitli nedenlerle kullanırlar. Bilgisayar korsanları, ağlara yetkisiz erişim sağlamak veya yönlendiriciyi kullanan kullanıcılardan gizli bilgileri çalmak için bu güvenlik açıklarından yararlanabilir.

Komşu wifi korsanlığı, başka bir kişinin wifi'sini kandırarak ağlarına erişmelerine izin veren biri için kullanılan bir terimdir. Bu, kişiyi sahte bir ağa bağlanması için kandırarak veya evlerinden olduğu tespit edilemeyecek şekilde wifi bağlantılarını karıştırarak yapılabilir.

Komşu Wifi Kırma Korsanlığı Nedir?

Komşu wifi kırma korsanlığı, tipik olarak, hedefin bilgisayarına yüklenebilecek programların veya komut dosyalarının kullanımını içerir. Programlar veya komut dosyaları daha sonra kurbanın sinyallerini kesmek veya aldatmak için kullanılır. Bu, bilgisayar korsanının kurbanın ağına erişmesine ve bilgileri çalmasına veya değiştirmesine izin verebilir.

Komşu wifi korsanlığı nispeten yeni bir sorundur, ancak yönlendiricilerin ve diğer wifi özellikli cihazların artan popülaritesi nedeniyle giderek daha yaygın hale geldi. Bunun nedeni, yönlendiricilerin ve diğer cihazların genellikle varsayılan olarak oturum açma bilgilerini ve diğer hassas bilgileri aynı ağa bağlı diğer cihazlarla paylaşacak şekilde yapılandırılmasıdır.