Kolajen Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kolajen, vücudun temel yapı taşı olan bağ dokularındaki ana protein olarak tanımlanabilir. Vücuttaki tüm proteinlerin %30'unu kolajen oluşturur. Kolajen; kemikte, ciltte, eklemde, kan damarlarında, organlarda ve tendonlarda bulunur. Kolajenin ciltte ve vücutta birden fazla etkisi vardır. Cilde esneklik ve sıkılık verir. Tüm bağ dokularının elastikiyetinin artmasını sağlar. Bunun gibi sayılabilecek birçok faydası ile kolajenin vücut için önemli bir protein olduğu söylenebilir.

Kolajen Kaybı Nasıl Azaltılabilir?

Kolajen kaybını tam olarak durduramazsanız da kaybı azaltmanın elinizde olduğunu bilerek bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • A vitamini açısından zengin olan besinleri yani domates, ıspanak, greyfurt ve brokoli vb. tüketebilirsiniz.
  • C vitamini açısından zengin olan besinleri yani turunçgiller, çilek, yaban mersini, kavun ve maydanoz vb. tüketebilirsiniz.
  • Günlük olarak alınması gereken aminoasit ve protein miktarını eksik etmeyerek balık, et ürünleri, yoğurt ve peynir gibi gıdaları tüketebilirsiniz.
  • Kırmızı sebze ve meyveleri yiyerek vücudunuza destek olabilirsiniz.
  • Uyku düzensizliğinden kaçınarak sigara ve alkol tüketimini azaltabilirsiniz.
  • Vücudunuzda azalmaya başlayan kolajen miktarını desteklemek için peptit formda kolajen içeren gıda takviyelerini kullanarak vücudunuzda kolajen kaybının azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kolajen Takviyeleri Ne Kadar Süre Boyunca Kullanılmalıdır?

Kolajen kullanımı yaşa ve cildin deformasyon derecesine göre değişiklik gösterebilir; ancak yapılan bazı klinik çalışmalar sonucunda kolajeni en az 3 ay kullanmayı düşünebilirsiniz. Kolajenin bu 3 aylık süre boyunca hiç ara vermeden düzenli olarak kullanmanızın önemli olduğunu bilerek aksatmamaya dikkat etmelisiniz.

Kolajen Takviyeleri Hangi Formda Kullanılmalıdır?

Kolajen takviyelerini saşe, likit ve tablet şeklinde kullanabilirsiniz. Burada asıl önemli olan alacağınız kolajenin yüksek seviyede olması olabilir. Kolajen kullanımına başlamadan önce yüksek doz saşe ve likit formlarını tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Kolajen takviyeleri için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.