Kamu Başkanlığı Toplamda 67 Zabıta ve İtfaiye Eri Alımı Yapacak!

Kamu Başkanlığı kadrosunda kontenjanlar açarak yeni kamu personel istihdamı sağlamak üzere alımlar yapmaya başlamış durumda. Belediye Başkanlığı en az ön lisans mezunu olan toplamda 67 zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacağını açıkladı.

Kamu Başkanlığı kendi bünyesinde kadro açarak; kamu personeli alımını sağlamak üzere zabıta memuru ve itfaiye eri alımı gerçekleştirecek. Alım ilanı adaylarla paylaşılmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kapsamında daimi istihdam etmek üzere toplamda 67 Kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylar belediye kurulu kapsamında yayınlanmış olan ilandaki şartları karşılıyorsa başvuruda bulunabilecek.

Alınacak Branş Türleri ve Kriterleri

Zabıta Memuru Alımı: Zabıta yerel yönetim, Mahalli İdariler gibi ön lisans alanlarının herhangi birinden başarılı bir şekilde mezun olması gerekmektedir. KPSS P93 sınav türünden ise en az 70 alması gerekmektedir.

İtfaiye Eri: Sivil savunma, İtfaiyecilik ve Yangın güvenlik gibi bölümlerin ön lisans dallarından başarılı bir şekilde mezun olması gerekmektedir. Minimum B sınıfı ehliyetine sahip olması gerekmektedir. KPSS P93 sınavının puan türünden ise en az 70 alması gerekmektedir.

Başvuru Tarihi ve Müracaat Şekli

5 Eylül 2022 ve 9 Eylül 2022 tarihleri arasında adaylar için başvurular aktif halde getirildi. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını E – Devlet İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş başvuru adresinden yalnızca online bir şekilde gerçekleştirebilecekler.