Ebeveynleri tedirgin eden bu sorun kaka tutma oyun terapisi nasıl yapılır ? sorusunun cevabına yöneltmiştir. Birçok ebeveyn çocuk pedagoglarından bu konuda destek almaktadır.

Çocuklarda 2_4 yaş aralığında inatçılık başladığından dolayı çocukların kaka tutma sorunu daha fazla oluşan bir durum haline gelmektedir. Sürekli oyuna dalıp tuvalete gitmeme konusunda ısrar eden çocuklarda kaka tutma sorunuyla birlikte kabızlık gelişmektedir. Kabızlık sorunu olan çocuklarda sindirim sistemi sorunları baş göstererek çocuklarda huzursuzluğa da sebep olmaktadır.

Kaka Tutma Sorununun Çözümünde Oyun Terapisinin Yeri
Oyun terapisi, çocukların oyuna verdiği anlamdan yola çıkarak oyun gücüyle kaka tutma sorununu çözmeye çalışan bir terapi türüdür. Oyun terapisinde çocuk ve oyun ortamı, terapist ve ebeveyn yer alarak kaka tutma sorunu çözüme kavuşturulur.

Oyunun iyileştirici gücüyle inatlaşan çocukların özgürce oyunlar oynayarak ve kendilerini ifade edilerek yapılan her hareketin terapiyle düzeltilmesi sağlanır. Çocukların kaka tutma sorununun temelinde yatan iç ve dış nedenler oyun terapisti tarafından belirlenip çocuğun oyun ortamında terapiyle giderilir.

Kaka tutma oyun terapisi nasıl yapılır ? sorusuna ebeveynler, oyun terapisti kontrolü altında çocuğa hiçbir baskı yapmadan ve çocukla kaliteli zaman geçirilerek cevap bulur. Oyun terapisiyle çocuğun terapist eşliğinde ailesinin desteğiyle kısa sürede kaka tutma sorununun ortadan kaldırılması sağlanır.