Kapıkule'de göçmenlerin TIR'lara kaçak yollarla binişlerini engellemek için 'dikenli tel' çekildi.

Edirne Valiliği, göçmenlerin TIR'lara kaçak binmeleri nedeniyle önlemlerin artırılmasını istedi.

Yazıda ayrıca her tesisin kendi alanını en az 2,5 metre boyunda tel veya beton duvarlarla çevrelemesi, güvenlik görevlisi çalıştırması ve dış güvenliklerini sağlaması gerektiği ifade edildi.

Tebligatın üzerinden 11 ay geçtikten sonra Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki işletmeler önlemlerini tamamladı.

İşletmelere 2,5 metrelik dikenli teller örüldü ve güvenlik kameraları yerleştirildi ayrıca güvenlik görevlisi sayısı artırıldı.

Önlemlerin kaçak göçmeni önleme konusunda büyük fayda sağladığını belirten işletme sahipleri, ilerleyen dönemde önlemleri daha da artırmayı düşündüklerini dile getirdi.

TIR parkı sorumlusu İsmail Demirtaş, valilik yazısının ardından hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Valilikten gelen yazıdan dolayı biz de tel örgülerin üstüne jiletli tel yaptırdık. Yazı sonrası burasının güvenliğini üst düzeye çıkardık. 2 güvenlik görevlimiz vardı, 4 kişiye çıkardık. Kamera sistemi kurduk, aydınlatmaları çoğalttık. İlerleyen dönemde bu önlemleri de artırmayı düşünüyoruz. Her köşeye bir kamera koymayı düşünüyoruz. Şu an buraya TIR sürücüsü haricinde yabancı uyruklu kimse giremez" dedi.

TIR parkı işletmecisi Fırat Bulut da bütün önlemleri aldıklarını söyledi.

Bulut, "Valilik tarafından gelen tebligattan sonra TIR parkımızın etrafını jiletli tellerle kapattık, gerekli önlemleri aldık. Tesisimize mülteci girişini önlemek için aynı zamanda güvenlik görevlilerimiz sürekli geziyor. 2,5 metreye yakın tel çektik, onun üstüne de 50 santimlik jiletli telimizi çektikten sonra, kameralarımızı da koyarak gerekli önlemleri almış olduk. Alanımız 400'e yakın TIR alıyor. Bir TIR sürücüsü buraya geldiği zaman, güvenli şekilde aracını bırakıp bütün ihtiyaçlarını giderebiliyor" dedi.