Hatay'da depremde yıkılan binanın enkazında kalan Ayaz ile ablası Ece Su, gece saatlerinde ekiplerce kurtarıldı. O anlar kameralara yansırken çocukları kurtaran görevlinin "Darısı benimkilerin başına" sözleri yürek dağladı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay dahil 10 ilde binlerce bina yıkıldı. ANDA ekipleri, AFAD ile koordinasyon halinde bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı.

İKİ KARDEŞ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Hatay'da çalışan ekipler, gece saatlerinde Ayaz ile ablası Ece Su'yu yıkılan binanın enkazından kurtardı. Dondurucu soğukta üzerinde kısa kollu tişört olduğu görülen Ayaz ile ablası Ece Su, ayakta yapılan ilk kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı. 2 kardeşin kurtarıldığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

İki kardeşin enkazdan kurtarıldığı ana, görevlinin yürek yakan sözleri damga vurdu: Darısı benim çocuklarımın başına

"KORKUYORUM, ÇIKAMIYORUM"

Ece Su'nun, enkazdan çıkarıldığı sırada su istediği ardından "Korkuyorum, çıkamıyorum" dediği anlar, görüntülere yer aldı. Öte yandan çocukları çıkaran görevlinin, "Darısı benimkilerin başına" demesi yürekleri dağladı. Bu sözler üzerine diğer görevliler "Amin, inşallah" ifadelerini kullandı.