Hazine ve Maliye Bakanlığı Toplamda 400 Personel Alımı Gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı toplamda güncel olarak 400 personel alımı yapacağını dile getirdi. Bakanlık kapsamında yayınlanmış olan ilanına göre; daimi çalışmak için 400 personel alımı yapılacak. Personel alımı ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında…

Hazine ve Maliye Bakanlığı toplamda 400 personel alımı yapacağını açıkladı. Yayınlamış oldukları ilana göre mali hizmetler uzman yardımcılığı özel yarışma sınavı yapılarak adaylar yerleştirilecek. Genel idari hizmetler sınıflarından 9. ve 6. derece olan kadrolara daimi 400 yeni personel alımı yapılacak.

Personel Alımı Sınavı Başvuru Şartları

Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren; iktisat, hukuk, siyasi bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültesi ya da bu bölümlere düşen yetkili makamlar tarafından kabul edilen yurtiçi - yurtdışı öğretim kurumlarının herhangi birinden başarılı bir şekilde mezun olmak.

Sınavın yapılacak olduğu ilk günü itibari ile 35 yaşını kesinlikle doldurmamış olmak yani 1 Ocak 1987 tarihli bu tarihten sonra doğanlar başvuru yapabilecek.

ÖSYM tarafından bizzat yapılmış olan 2021 ya da 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında P 48 puan türünden en az 75 puanı almış olmak.

Sınav Şekli

Sınava girmiş olan tüm adaylar hukuk, iktisat, muhasebe ve maliye konu başlıklarında çoktan seçmeli bir teste tabi tutulacaklar. 15’er sorudan oluşan her bölüm toplamda 60 soruyu temsil edecek.