Hangi Bölgede, Hangi Lazer Cihazı Tercih Edilmelidir?

Lazer Epilasyon yöntemi hem kadın hem de erkek olmak üzere vücudumuzdaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için kalıcı sonuçlara ulaştıran bir yöntemdir. Kişinin cilt ve kıl yapısına bakılarak uzman estetisyenler tarafından uygulanan ve epilasyon amaçlı kullanılan lazer tipleri dört çeşittir. Bunlar; Alexandrite,Nd:Yag, Diode ve Buz lazer olarak sayabiliriz.

Lazer epilasyonun kalıcı etkilerine ulaşma başarısında bazı faktörler rol oynamaktadır. Bu faktörler;

  • Cilt Rengi

Lazer epilasyon yöntemine başvuracak kişinin açık tenli olması uygulamanın daha başarılı olmasına katkı sağlar.

  • Kıl Rengi

Açık tenli bireylerde olduğu gibi kalın kıl yapısına sahip kişilerde avantaj sahibidir. Bunun nedeni, lazer makinesinin kalın kıl kökünü daha iyi görmesinden kaynaklanır. Bu sebeple kıl ne kadar koyu ise lazer epilasyon o kadar başarılı olur. İnce tüylerde ise etkinlik ya çok az olur ya da hiç olmaz. Diode lazerler, bir kısım iyi seçilmiş ince tüylerde etkinlik sağlayabilir.

  • Cinsiyet

Lazer epilasyon yöntemine en az kadınlar kadar erkeklerde başvurmaktadır. Hatta erkeklerin kıl kökleri kadınlara oranla daha kalın olduğundan lazer yöntemi kadınlara oranla erkeklerde daha başarılı olmaktadır.

  • Hormonal Durumlar

Eğer hormonal nedenli tüylenme sorunu yaşıyorsanız eğer lazer epilasyona başvurmadan önce hastalığının tedavi edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu nedenle lazer epilasyona başvurmadan önce kadın hastalıkları uzmanına gitmeniz önerilmektedir. Daha sonrasında lazer epilasyon uygulaması ile hormonal tedavinizde başlayabilir. Bu kişilerde lazer cihazı seçilirken daha da hassas davranılmalıdır. Burada da yine seçeceğiniz güzellik merkezi önem taşımaktadır. Lazer epilasyon başarısı vücudun farklı bölgelerinde ve var olan hormonal durumlara göre değişiklik gösterebilir.

  • Cihaz Tercihi

Cihaz tercihi mutlaka ve mutlaka kıl kökünüz ve cilt yapınıza uygun bir şekilde yapılmalıdır. Cihaz tercihine uygulamayı gerçekleştirecek estetisyene bırakırsınız eğer lazer epilasyonda başarıyı yakalayabilirsiniz. Lazer epilasyon başarısı genel olarak uygulamaya gerçekleştirecek estetisyenin uzman ve deneyimine göre değişiklik göstermektedir.

Lazer Epilasyon Uygulama Bölgeleri

Lazer epilasyon; teknik donanımın yeterli olduğu, uzman kişilerin işlem yaptığı, doğru cihazların kullanıldığı ve de uygun seans aralıklarıyla uygulama yapıldığı takdirde etkili bir yöntemdir. Bu bağlamda epilasyon uygulaması cilt yapısının ve kıl cinsinin uygun olması durumunda vücudun neredeyse her bölgesine uygulanabilen güvenli ve konforlu bir işlemdir. Göz çevresi, göz altı ve mukoza alanları dışında vücudun her bölgesi lazer epilasyonun uygulama bölgeleri arasında yer almaktadır. Lazer epilasyonun uygulama bölgeleri arasında en çok tercih edilen bölgeler;

Yüz

Hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilen yüz bölgesinde uygulama gerçekleştirilirken bölgenin hassas olduğu unutulmamalı ve dikkat ederek yapılmalıdır. Yüz bölgesinde tercih edilen lazer sistemi Diode lazer sistemidir. Yüz, boyun, ense Diode lazerlerin en çok kullanıldığı bölgelerdendir. Diode dalga boyu kullanan buz lazer, hem tüm cilt tiplerinde, her mevsim ve acısız bir yöntem olması bakımından oldukça fazla tercih edilmektedir.

Boyun

Boyun lazer epilasyon için de diode lazer ve buz lazer tercihinde bulunabilirsiniz.

Ense

Erkeklerde ense lazer epilasyon için, Diode lazerler birinci seçenek olarak tercih edilirken buz lazer de seçilmektedir. Ense bölgesine lazer epilasyon 10 seansa kadar sürebilmektedir.

Koltuk Altı

Hijyenik nedenlerden dolayı hem kadın hem erkekler tarafından oldukça fazla başvurulan koltuk altı lazer epilasyon uygulamasında cihaz seçimi kişinin kıl kök ve ten rengine göre değişiklik göstermektedir.

Sırt

Erkekler sırt bölgesindeki kıllanmadan oldukça rahatsızlardır. Sırt kılları, derin yerleşimli ve kalın tüylerdir. Bu nedenle seçilecek lazer tipi derine inmelidir. Ancak bu şekilde kıl köküne ulaşılabilir. Nd: Yag Lazer en derine nüfuz eden epilasyon yöntemidir fakat en ağrılı lazer epilasyon çeşididir. Alexandrite lazerler, bu bölgede yeterli derinliğe ulaşamadıklarından dolayı etkinlikleri zayıf kalır.

Bu nedenle erkek lazer epilasyon işleminde en etkili çözüm, Diode lazer ve Buz lazer seçeneğidir.

Göğüs

Göğüs lazer epilasyon bölgesinde Alexandrite lazer, diode lazer ve buz lazer kişinin vücut özelliklerine göre seçilebilir.

Kol

Kol Lazer Epilasyon bölgesinde Alexandrite lazer, diode lazer ve buz lazer kişinin vücut özelliklerine göre seçilebilir.

Genital Bölge

Ortalama 6 seans genellikle 8 en fazla 10 seansla genital bölgenizdeki tüylerden alexandrite lazer veya diode lazer cihazları ile kurtulabilirsiniz.

Bacak

Bacak bölgesinde lazer epilasyon genellikle 8 seans uygulanır. Bu bölgede en çok kullanılan lazerler, Alexandrite, Diode ve Buz lazerdir. Lazer epilasyon yöntemi ile batık sorununuzu da çözüme kavuşturabilirsiniz.

Lazer Epilasyon uygulamalarının başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için güzellik merkezi oldukça önemlidir. Bu güzellik merkezindeki makineler, hijyen ve en önemlisi de lazer uygulamasını gerçekleştirecek estetisyenin deneyim ve uzmanlığı sizi lazer epilasyonda başarıya götürmektedir. Esteasil lazer epilasyon merkezi bu noktada oldukça başarılı güzellik merkezleri arasındadır.