Esans Nasıl Kullanılır?

Güzel koku her zaman çok önemsenmiştir. Parfüm kavramı yıllarca hep geliştirilmiş ve değiştirilmiştir. Çoğu kez insanlar esans ile parfümün aynı şey olduğu sanır. Sanılanın aksine bu iki ürün birbirlerinden oldukça farklıdır. Aslında esansı çok daha keskin ve doğal bir ham madde olarak tanımlayabiliriz. Parfüm yapımında kullanılan bu esans nasıl kullanılır?

Esans Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Esanslar küçük şişelerde satılır. Doğadaki kokuların en ham hali olarak da düşünebileceğimiz esanslar, yoğun bir kokuya sahiptir. Hayvansal ve bitkisel olarak üretilen bu ürünler birçok alanda da kullanılabilir. Alkollü ve alkolsüz çeşitleri de mevcuttur. Parfümlere nazaran çok daha pahalı ürünlerdir. Çok öz bir madde olduğu için kıymetli ve yoğun bir kokuya sahiplerdir. Güzel koku sektöründe sıklıkla kullanılan bu kıymetli ürünler gıda sektöründe de karşımıza çıkar.

Esans Nasıl Kullanılır?
Parfümün atası olan esans nasıl kullanılır? Çok daha yoğun bir kokuya sahip olan bu ürünleri kullanırken çok az sürmek gerekir. Bedene uygulanan az miktarda esans hareket ettikçe etrafa yayılır ve mutlu hissettirir. Özellikle güçlü nabız noktaları olarak bilinen ve kan akışının yoğun olduğu bileklere, boyunlara çok az miktarda sürülerek iyi bir etki bırakılabilir. Esansların da çok fazla çeşidi bulunur, ağır ve baharatlı kokular geceleri tercih edilirken, daha çiçeksi ve hafif sayılabilecek kokular gündüz tercih edilebilir.