Egzoz Muayene Ücreti 2022

Egzoz muayene ücreti 2022 senesinde girmemizle beraber en çok merak edilen konular arasında yer almıştır. 2022 senesinde egzoz muayene ücreti katma değer vergisi dahil olmak üzere 110 TL olarak belirlenmiştir.

Egzoz muayene ücreti gecikme cezası 2022 senesi itibariyle 2815 TL olarak belirlendiği açıklanmıştır. Bu Ceza 15 gün içinde ödenmesi durumunda %25 indirimden faydalanarak tahsili yapılır. Muayene sonrasında standartların haricinde bir ölçüm tespit edildiyse buna neden olan araç sahiplerine 5.633 TL para cezası uygulanır.

Egzoz Muayenesi Nedir

Egzoz muayene ücret 2022 egzoz gazı hem çevre hem de sağlık bakımından zararlı bir gaz çeşididir. Hava kirliliği oluşturan ve çeşitli hastalıklara sebebiyet veren egzoz gazına karşı önlem alınması günümüz dünyasında oldukça önemlidir. Bu sebepten dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir dizi önlem planını hayata geçirmiş durumda.

Bu önlemlerden bir tanesi olan egzoz gazı emisyon denetimi olmuştur. Bu denetimin uygulanması sayesinde çevreye daha az zararlı gaz salınımı yapılır. Eğer belirli bir orandan fazla gaz salınımı tespit edildiyse bunun için yaptırım uygulanacaktır.

Bu nedenle egzoz muayenesini aksatmadan düzenli bir şekilde yaptırılması hem çevre açısı var hem de sağlık açısından önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda 90 TL olan egzoz muayene ücreti 2022 senesinde katma değer vergisi dahil olmak üzere 110 TL'ye çıkarılmış bulunuyor. Egzoz emisyon ölçümü motorlu araç çeşidine göre değişiklik gösteren bir ölçümdür.

Formun Üstü

Formun Altı