Joseph Wood’a verilen ölüm cezası, mahkumiyetinden tam 25 yıl sonra infaz edilecekti. 23 Temmuz 2014'te Arizona'daki Florence Eyalet Hapishanesi'nde gün içinde infazı gerçekleşecek idam cezası için hazırlık yapılıyordu. 25 yıl önce 2 kişiyi öldürerek ölüm cezasına çarptırılan Joseph Wood, vücuduna zehir enjekte edilerek idam edilecekti.
İdam için sedyeye yatırılan Wood’a son sözleri soruldu. Wood, “Öncelikle idam cezasının iptal edilmesi için çaba gösteren herkese teşekkür ederim. 2007 yılında Hristiyanlığı kabul ettiğimden bu yana kendimi bu sona hazırlıyordum. Bugün acılarımın sona ereceğini biliyor olmak, bana kendimi iyi hissettiriyor. Buradaki herkesin kalplerinin huzurla dolması için dua ediyorum. Tanrı hepinizi bağışlasın” dedi. Wood, idam edilmeden hemen önce infazı izlemek için ceza evine gelen kurbanların yakınlarına gülümsedi ve izleyenleri dehşete düşürecek idam başladı.
Saatler 13.52’yi gösterdiğinde Wood’a zehir enjekte edildi. İnfazda görev alan yetkililer, Wood’un 10 dakika içinde hayatını kaybedeceğini tahmin ediyordu. Fakat işler ters gidiyordu. 13.52’de başlayan idam, 117 dakika saat sonra 15.49’da sona erebildi. 10 dakika sürmesi gereken infaz sırasında, Wood’un çenesinin düştüğü, göğsünün genişlediği ve büzüldüğü bildirildi. Wood, hayatını kaybedene kadar 600 kez hırlayarak nefes aldı.

 Avukatlar, mahkeme heyetine Wood’un bir saatten fazla süredir kesik kesik ve zorlanarak nefes aldığını belirtti. Avukatların yaptığı başvuru, Wood hayatını kaybettikten bir saat sonra reddedildi.

Tartışmaların artması üzerine eyalet Valisi Jan Brewer, “Cinayet sebebiyle hüküm giymiş Joseph Wood'un infazının bu kadar uzun sürmüş olması konusunda endişeliyim. İnfaz sırasında yaşananlar ile ilgili inceleme yapılması için gereken talimatları verdim” dedi.

Arizona Başsavcısı Tom Horne yaptığı açıklamada, "Arizona Eyalet Hapishanesinde yapılan Joseph Wood'un infazı, 13.57'de başladı ve 15.49'da öldüğü açıklandı" dedi. Açıklamada, iddia edilenin aksine Wood’un acı çekmeden hayatını kaybettiği belirtildi.