Ankara’da faaliyet gösteren ‘Deterjan Pazarı’ adlı firma internet sitesi ile yürütülen saadet zincirinin battığı ve 40 binden fazla kişinin paralarını kaybettiği belirtiliyor. Firma, sisteme girenlere deterjan hammaddesi veriyor, bunu top haline getirip kuruttuktan sonra 3 katı fiyatla geri almayı taahhüt ediyordu. Örneğin; sisteme 50 bin lira ödeyerek giren bir kişi, ürünleri teslim ettiğinde 150 bin lira alabiliyordu.

İddiaları ilk başta reddetti
Şirket başlarda bu parayı 30 günde geri ödüyordu. Ancak bir süre sonra vadeler 60 ve 95 güne çıktı. Kurban Bayramı öncesi ödemeler aksamaya başlayınca da sistemdeki çok sayıda kişi şikayet sitelerine durumu anlatan notlar yazmaya başladı. Ayrıca şirketin telefonlarına ve WhatsApp hattına da ulaşılamıyordu. Şirket önce dolandırıcılık iddialarının asılsız olduğu yolunda açıklama yaptı.
Medyaya yansıyan bilgilere göre dün itibarıyla şirketin internet sitesi kapandı. Sadece Instagram sayfası açık kaldı. Orada da şirketin Ankara Kahramankazan’daki fabrikasında 14 Ağustos’ta yemek düzenleneceği, Süleyman Kocabaş’ın açıklamalar yapacağı belirtiliyor. Süleyman Kocabaş’ın kurduğu ve ünlü oyuncularla reklam çekerek tanıttığı ‘Deterjan Pazarı’ adlı saadet zinciri çöktü. Deterjan Pazarı firmasının sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yöneticisi, dolandırıcılık soruşturması kapsamında gözaltına alındı.