Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST 2022'ye katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Ege'deki tacizler üzerinden Yunanistan'ı sert bir şekilde eleştirdi.

"Şu anda Amerika Dedeağaç'a silahları, uçakları gönderiyor mu? Yunanistan S-300'lerle bizi tehdide kalkışıyor" diyen Erdoğan, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön... Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur" dedi. Erdoğan, "Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" diye konuştu.

Yunanistan'a Ege adaları üzerinden de sert bir mesaj gönderen Erdoğan, "Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Bu yıl beşincisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivalimiz artık sınırlarımız dışına taşmıştır. TEKNOFEST Bugün 600 bin gencimizin 40 ayrı dalda yarıştığı bir şölene dönüştü.

Bir teknoloji etkinliğinin özellikle gençler tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir. Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırırken asıl gerçek burada duruyor. Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. 

Bu görüşmeden sonra rahmetli Özdemir Bayraktar Abimiz çocuklarıyla beraber adımı attı, Bayraktar İHA'larını üretmeye başladılar. Her türlü cihazın ve mühimmatın üretimini kendimiz yapıyoruz. Sadece SİHA'larımız dünyanın 30'dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor. 

Nereden nereye. Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan Kızılelma insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir.