Çiçek Açan Sukulent Türleri

Sukulent çiçekler son dönemde pek çok kişinin tercih ettiği bir bitki. Bir kaktüs çeşidi olan sukulentler sulu yapraklarıyla oldukça hoş görünüyorlar. Küçük ve sevimli sukulentler çok su istemeyen ve bakımı da kolay olan çiçekler. Ayrıca güzel bakıldığı ve özen gösterildiği sürece bazıları çiçek de açıyor. Çiçek açan sukulent türleri hangileridir konusunda bu yazıda size bazı bilgiler veriyoruz. Böylece siz de rengarenk sukulentlerle evinizi ya da balkonunu süsleyebilirsiniz.

Hangi Sukulentler Çiçek Açar?

Çiçek açan sukulentler türlerinden ilki yeşim bitkisi de denilen crassula ovatadır. Pembe ve beyaz açan bu sukulentin çiçeği yıldız şeklindedir. Çiçek açan sukulent türleri arasında bebek kolyesi de denilen crassula rupestris türü de pembe, sarı ve beyaz açar. Yaprakları açık yeşil kenarları ise kızıl tonlarındadır.

Her sukulent türü gibi bu türün de yaz aylarında haftada bir kez nemlendirilmesi yeterlidir. Pek çok sukulentin kış aylarında ise iki haftada bir kere nemlendirilmesi gerekir. Çiçek açan bir diğer sukulent türü ise alacalı düğmeler dizisi denilen crassula perforata variegatadır.

Bu sukulentin yaprakları yaz aylarında beyaz ve yeşil kış aylarında ise beyaz ve kırmızı görünür. Çiçekleri de yaz ve ilkbaharda beyaz renkli açar. Crassula pellucida adlı sukulent türü ise rengarenk yaprakları ile göz alıcıdır ve o da beyaz çiçek açan sukulentler arasındadır.