Cevizli Baklava Faydaları

Cevizli baklava faydaları nelerdir? Cevizli baklava birçok vitamine sahiptir. Baklava, yufka, şeker ve kuruyemişlerden yapılan bir tatlı türüdür. Yüzyıllardır Ortadoğu'da popüler olmuştur ve şimdi tüm dünyada sevilmektedir. Baklava genellikle Antep fıstığı içerir, ancak diğer kuruyemiş veya kuru meyve türlerini de içerebilir.

Baklava, yaklaşık 2000 yıl önce Irak'ta ortaya çıkan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Başlangıçta, Ramazan Bayramı (Oruç Açma Bayramı) veya Noel Arifesi akşam yemeği partileri gibi kutlamalar sırasında yenirlerdi. Cevizli Baklava, kat kat yufkalarla yapılan, içi kıyılmış fındık, rendelenmiş peynir ve şerbetle tatlandırılan nefis bir börektir.

Şurup, şeker ve sudan yapılan, sıvıyağ veya sade tereyağı ile koyulaştırılmış ve hamur işlerine karakteristik lapa lapa ve gevrek kabuğunu veren bir şuruptur. Kokulu baharatları, tatlı yemişleri ve enfes peyniriyle Cevizli Baklava, kesinlikle ağız sulandıran bir lezzettir.

Cevizli Baklava Nedir?

Cevizli Baklava yediğinizde ilk fark edeceğiniz şey şerbetin enfes aromasıdır. Tatlıdır, ama çok tatlı değildir ve hoş kokulu bir aroması vardır. Hamur daha sonra kıyılmış fındık, peynir ile doldurulur ve uzun, dar bir şekle sokulur. Daha sonra hamur, lüks, neredeyse iyi hissettiren dokusunu veren yufka katmanlarına sarılır.

Fıstıkların fındıksı aroması, peynirin tuzlu tadı ve şurubun tatlılığı, ilahi bir şekilde lezzetli bir hamur işi yaratmak için birleşir. Cevizli baklava faydaları nedir? Cevizli Baklava, lezzetinin yanı sıra sağlıklı yaşam dostudur. İyi bir diyet lifi, mineral ve vitamin kaynağıdır. Ayrıca hamur işlerinde kullanılan kuruyemişler, kalp ve atardamarları sağlıklı tutmada önemli bir rol oynayan sağlıklı omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir. Bu lezzetli hamur işi aynı zamanda sağlıklı bir diyet için gerekli olan iyi bir protein kaynağıdır.