Belediyeler İçin Personel Alımı Başlıyor! 153 Kişi İstihdam Edilecek

Farklı belediyelerden personel alımına ilişkin olarak başvuru duyurusu yapıldı. Tam olarak 153 kişinin alınacağını duyuran ilanlar, zabıta memurlarını ve itfaiye erlerini ilgilendiriyor.

Birbirinden farklı belediyeler, yeni personel alımı için ilanlarını yayınladı. Alınacak personeller zabıta memuru ve itfaiye eri olarak istihdam edilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak? Başvuruları kabul edecek belediyeler hangileri? Bu ilanlara kimler başvuru yapabilecek? 153 kişilik bir kontenjana sahip olan bu ilanlara dair detaylar haberin devamında yer alıyor.

Nasıl Başvuru Yapılacak? Başvuru İçin Şartlar Neler?

153 kişinin istihdam edileceği ilanlara belediyelerin kendi siteleri üzerinden başvuru yapılacak. İş ilanı yayınlayan belediyeler arasında ise Kadıköy Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi yer alıyor.

Kadıköy Belediyesi, 25 kişilik bir kontenjan açtığını duyurdu. Belediyeye ait kontenjan için sadece Zabıta Memuru alımı yapılacak. Diğer yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi ise 124 kişiyi itfaiye eri olarak alacağını duyurdu. Ayrıca Altınova Belediyesi de her iki iş kolu için de başvuru alacak. İlanların detaylarına ulaşmak ve başvuru yapabilmek için belediyelerin kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Genel olarak belediyelerin açmış olduğu bu kontenjanlara başvurmak isteyen kişilerin KPSS’den 60 ya da 70 puan almış olması bekleniyor. Kişilerden beklenen puanlar ise belediyeye ve iş koluna göre farklılık gösterebiliyor. Diğer bir yandan ise ilanlara başvuruda yer alan temel şartlardan birisi de TC vatandaşı olmak.