Bebek Pudrası Yüze Zararlı Mı?

Talk pudrası olarak da bilinen bebek pudrası, geleneksel olarak bebeklerde pişik oluşumunu önler ve cildini yumuşatır. Aynı zamanda bebek pudrası güzellik alanında oldukça etkili bir üründür. Bebek pudrası yüze zararlı mı? Bebek pudrasının cilde zararları da vardır. Yüzde kızarıklık en sık görülen cilt problemlerinden biridir.

Bebek pudrası vücuttaki nemi emer ve tutar. Bu, cildin kurumasına ve kızarıklık oluşmasına neden olur. Bebek pudrası toz halinde olduğu için döküldüğünde akciğerlerin alveollerinde aşağı doğru hareket edebilir. Bunun akciğerler üzerinde yabancı cisim etkisi olabilir.

Pudra işlevinden dolayı yüze sürüldüğünde zamanla yüzdeki cildin kurumasına neden olur. Deri gözeneklerinde birikme meydana gelir bu birikme nedeniyle bu bölgelere ikinci bir enfeksiyonun yerleşmesine neden olabilir. Bebek pudrası yüze zararlı mı? Yüze sürüldüğü anda yüzdeki nemi emer. Bu şekilde cildin kurumasına yol açar.

Bazı Ülkelerde Kullanımı Yasaklandı

Bebek pudrasındaki asbest akciğer kanserine neden olabilir. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere bazı ülkelerde bebek pudrası kullanımı yasaklanmıştır. Bebek Pudrası partikülleri ürogenital sistem boyunca ilerleyip yumurtalıklara yerleşebilir. Yapılan araştırmalara göre cinsel organlara düzenli olarak kullanılan bebek pudrası yumurtalıklarda tümör oluşumuna neden oluyor.

Bebek Pudrası Yüze Sürülür Mü?

Yüze kullanılan bebek pudrası içerdiği kanserojen maddeler nedeniyle birçok probleme yol açabilir. Bebek pudrası yüze uygulamadan önce bir uzmana danışmak gerekir. Çünkü tıkanmış gözenekler nedeniyle sivilcelere neden olabilir.

Formun Üstü

Formun Altı