BDDK 20 Kamu Meslek Eleman Alımı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 20 kamu meslek eleman alımı yapılacağını duyurdu. İlana başvurular Türkiye genelinden alınacak. BDDK memur alımı başvurusunun genel şartlarının neler olduğu açıklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 20 kamu memur alımına dair detaylı kılavuzunu başvuracaklar için paylaştı. BDDK kamu meslek eleman alımı için sınav yapacak. Başvuran kişiler arasından 400 kişi sınav için kabul edilecek.

Başvuru Yapacak Kişilerde Aranacak Şartlar

Aday olacak kişilerin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8’inci maddesinin birinci fıkrasında yer verilen; 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine aykırı olmamaları gerekir. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 71’inci maddesine aykırı olmamaları gerekmektedir. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, veya işletme fakültelerinden mezun olanlar içerisinden bu alıma aday olarak başvuru yapabilirler. Başvuru yapacak adayların KPSS puanlarının en az 75 puanı bulunuyor olması gerekiyor. Belirtilen şartları sağlayamayan kişiler ise maalesef aday olarak başvuramayacaklar. Sadece bu şartları karşılayan kişiler aday olarak başvurabilecekler

Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Aday olacak kişiler başvurularını 5-16 Mayıs 2022 tarihleri aralığında saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinden BDDK - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı CBİKO üzerinden giriş işlemlerini yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranı ile gerçekleştirecektir. Çalışma adresi olarak ise İstanbul olacağı açıklandı.