Baklavanın Faydaları ve Zararları

Türk yemekleri tatlıları denilince akla özellikle tatlı denilince ilk akla gelen lezzet tartışmasız bir biçimde baklavadır. Düğün, cenaze gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan baklavanın çok değişik türleri vardır. Her ne kadar Antep kenti ile özdeşleşmiş bile olsa ülkemizin her yerinde değişik türden baklavalar yapılıyor. Tam da bu noktada en çok merak edilen olgulardan bir tanesi de baklavanın faydaları ve zararları konusudur.

Baklavanın Başlıca Olan Faydaları

Adım adım giderek baklavanın faydaları ve zararları noktasında öncelikli olarak baklavanın faydaları hakkında bilgi vermek gerekir ise şu bilgiler verilebilir: Enerji verir. İçeriğinde yer alan fıstık, ceviz fındık gibi lezzetlere bağlı olarak değişmekle beraber insanların demir eksikliğini giderme noktasında son derece faydalıdır. Sağlam bir karbonhidrattır. Bunun yanı sıra günlük protein gereksinimini kişilerin karşılar. Tüm bunlara ilaveten sodyum ve potasyum açısından da son derece sağlıklı bir besindir.

Baklavanın Başlıca Olan Zararları

Son yıllarda şekersiz, diyet baklava gibi baklavalar da yapıldığı için zararları biraz daha azalmıştır. En temel zararı kişinin kilo almasına yol açar. Yüksek kalori ve aşırı yağ içerir. Kan şekeri seviyesini kimi kişilerde etkiler. Şeker hastalığı problemine yol açabilir. Tüm bunların yanı sıra yine kimi insanların kolesterol seviyesinde kimi sorunlara yol açabilir. Tüm bunlara istinaden kontrollü ve az miktarda arada sırada tüketilmesi gerekir.