2023 yılından itibaren Devlet Memur Alımı çerçevesindeki 12 bakanlıktaki eksiklikler giderilerek çeşitli alanlarda KPSS puanı olan veya olmayan memur alımı yapılacak. Bu kapsamda bakanlıklardan çeşitli ihalelere başvurular başladı.

12 BAKANLIK 4919 DEVLET MEMURU ALIM İLANI AÇIKLADI

Devlet memurluğu alımına göre lise, önlisans, yüksekokul ve üstü mezun adaylar arasından 4 bin 919 memur alımı yapılacak. Bölümden gelen bilgiler ve başvuru yönergeleri haberin devamındadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 216 memur alımı:

Bakanlık toplamda 216 memur için iş ilanı yayınladı. Alım atamaları Uzman Yardımcıları, Büro Çalışanları, Koruma ve Güvenlik Görevlileri, Şoförler, Temizlik İşçileri ve Stajyer Kontrolörlerdir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü genel idari hizmet sınıfında istihdam edilmek üzere 25 adet stajyer kontrolör alımı yapacaktır. Bunlardan 20'si satın alma olurken sosyal bilimler ve mimarlık alanından 5 başvuru kabul edilecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetim kurula 10 uzman yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Bakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Müttefik Topluluklar Başkanlığı'nın yaptığı resmi duyuruya göre Yabancı Türkler ve İtilaf Devletleri'nden 10 serbest çalışan ve bir uzman yardımcısı alımı yapılacak.

171 lise mezunu, ortaokul mezunu ve üniversite mezunu sözleşmeli çalışan olarak işe alınacak. Bu kapsamda 29 katip, 54 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 şoför ve 83 temizlikçi olmak üzere toplam 171 sözleşmeli personel istihdam edilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı 500 memur alımı:

Bakanlık, çeşitli alanlarda KPSS puanı olan veya olmayan 500 memur alımı yapmayı planlıyor. Sonuç olarak; Milli Eğitim Bakanlığı, 450 kişilik kadrosu için yaptığı duyuru ile maarif müfettiş yardımcısı alımı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı kontenjan ilanı yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 Ocak 2023 tarihinde açıklanan resmi istihdam duyurusu ile açığı kapatmak üzere 9. sınıf kadrolarına 50 adet Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 555 memur alımı:

Bölümün Mali Yöneticiler Komitesi'nde istihdam edilmek üzere Genel İdari Hizmet sınıfından 5 mali yönetici adayı alınacaktır.

Maliye ve Hazine Bakanlığı 50 mali ve maliye uzmanı yardımcısı istihdam edilecektir.

Türkiye'de yerel bir kuruluş olan Milli Eğitim Bakanlığı'na 150 personel alımı yapılacak. Memur personeli ve alt saymanlar alıbnacak. İl vergi müfettişleri tarafından 350 vergi müfettişi yardımcısı istihdam edilecek ve atanacak.

Dışişleri Bakanlığı 11 memur alımı:

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk uyruklu da dahil olmak üzere bir personel ile bir sekreter pozisyonu işe alacak.

“Genel İdari Hizmetler” sınıfındaki on 8. Sınıf kadrosuna Kamu Hizmeti Açık Pozisyon Bildirimi düzenlendi. Avrupa Birliği Konuları Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavlarında alımlar gerçekleşecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2759 Sayılı Sözleşmeli Personel alımı:

USDA tarafından yapılan duyuruya göre OGM ve DSİ işe alımlara başlayacak. Bu doğrultuda 249 orman mühendisi, 48 mühendis, 9 avukat, 3 mühendis, 17 katip, 23 yardımcı işçi (şoför), 9 koruma ve güvenlik 1128 Orman Koruma Görevlisi istihdam edilmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 48 pesonel alımı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki eksikliklerin giderilmesi için lise, önlisans ve lisans kademelerinden çeşitli kadrolara sözleşmeli personel alımı yapılmaktadır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın yönetim kurulu toplantısında sözleşmeli personel alımı duyurusu yapıldı.

Adalet Bakanlığı 19 memur alımı:

Milli Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı adli tıp araştırma enstitüsünde memur istihdamı yapılırken, merkezi ve milli kurumlara memur alımı yapılacak. Yani 10 mühendis (4 bilgisayar bilimcisi, 4 mühendis, 2 kimyager), 2 kimyager, 7 biyolog olmak üzere toplam 19 çalışan alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 15 memur alımı:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca toplam 5 Müfettiş Yardımcısı istihdam edilecektir.

Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı ve Denizcilik Uzmanlığı Kuralları kapsamında on zabit alımı yapılacaktır. 7 yardımcı ulaştırma ve haberleşme uzmanı ve 3 denizcilik yardımcı uzmanı pozisyonlarında satın alma gerçekleştirilecek.

Milli Savunma Bakanlığı 196 memur alımı:

Savunma Bakanlığı, çeşitli pozisyonlar da dahil olmak üzere 24 farklı lise, önlisans ve lisans pozisyonunda 196 memur istihdam etmektedir.

Ticaret Bakanlığı 92 memur alımı:

Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatının genel idari hizmet sınıfı, 8. ve 9. kadrolu 92 Ticaret Denetmen Yardımcısı alacak. Ttarım teknolojisine 36, gıda teknolojisine 18, kimya teknolojisine 16, tekstil teknolojisine 9, kimya alanına 7 ve biyoloji alanına ise 6 kişi alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 125 memur alımı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) 125 memur alımı yapacağını açıkladı. Bu, bakanlığa 25 yardımcı iş uzmanı ve 100 yardımcı iş müfettişi alımı yapacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 383 memur alımı:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 6, 7, 8 ve 9. derece kadrolarına üniversite mezunu 383 memur kadrosu istihdam edilmektedir.

Bu kapsamda 25 Müfettiş Yardımcısı, 74 Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcısı, 14 Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzman Yardımcısı, 220 Milli Emlak Uzman Yardımcısı, 30 Milli Emlak Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.