Azerbaycan Kripto Para Borsası

Türkiye’nin kardeşi olan Azerbaycan kripto para piyasasında ileri gelen yatırım alanlarını seçerek, iş insanlarının da bu kripto para borsası üzerinden yatırım yapmasını sağlıyor. Bir nevi teşvik kampanyası gibi yeni işbirlikleri düzenleyerek yatırımcılarını destekleyen ve kriptoda yerel bir yönetim politikası geliştiren tutumlar sergiliyor. Her geçen gün Azerbaycan’da da kripto para politikalarının geliştiğini görebiliyoruz.

Azerbaycan 2019 Yılında Dijital Kimliğini Tamamladı!

2019 yılında dijital kimlik sistemini tamamladı ve 2022 yılına kadar büyük bir yol kat etti. Azerbaycan kripto para borsasında yer alan firmalar ise, her geçen gün yatırımcılarının artışıyla birlikte işlem hacmini de genişletmeye devam etti. Azerbaycan’da şu an 30’un üstünde kripto borsası yer alıyor. Ülke her geçen gün blok zincir yönetmeliğine etkisi olan girişimler yaparak, para politikalarında da ilerlemeyi hedefliyor.

Karadağ ve Avrupa’ya bağlı şirketlerin de bulunduğu Azerbaycan kripto şirketlerinde, işbirliği anlaşmaları da yapılarak, ülkenin dijital varlık alanındaki yeni gelişmeler için adım attığı görülüyor. Yatırımcılar Azerbaycan Manatı ve Türk lirası üzerinden de yatırım yaparak, kripto para piyasasında yeni bir sürecin devam etmesini sağlıyor. Büyük iş insanlarının da dahil olduğu Azerbaycan kripto piyasasında, forex etkisi de yüksek derece görünenler arasında. Kripto para satın alınabilir, takas edilebilir ve satılabilir pozisyonlarda kullanılabiliyor. Hatta kripto piyasası için Azerbaycan’da mağaza açılması bile düşünülüyor.

Azerbaycan İle İBM İşbirliği

Azerbaycan yatırım alanlarını kripto üzerinden geliştirerek, teknolojik altyapısını her geçen gün yeni bir pozisyona taşımaya çalışıyor. Merkezi olmayan kripto para piyasasında yatırımcıların yönelebileceği güvenli isimlerin yer alması için de düzenlemeler gözlemleniyor. ABD’de olan ve büyük bir iş makinesi şirketi olarak uluslararası bir şirkete dönüşen IBM ile Azerbaycan işbirliği yaparak kripto borsasında da etkili bir yöntem belirliyor.

Azerbaycan kripto firmaları yeni yatırım alanları açmak ve yatırımcıların dikkatini çekecek yeni düzenlemeler yapmak için teknolojik çalışmalara yer verirken, ülkede Manat üzerinden işlem yapılabilen borsa sayısı da artışa geçmektedir. Gelecekte herkesin kripto para piyasasında yer almasını ön gören ülkeler gibi Azerbaycan’da bu konumda yerini almıştır.

Azerbaycan Kripto Firmaları

Kripto firmalarını düzenleyen ve devlet güvencesi ile işlem yapılmasını sağlayan Azerbaycan, BTC, ETH, ADA, LINK ve token alanlarında da yatırım seçenekleri sunan firmalara yer vermiştir. Türk lirası, Azerbaycan manatı, EUR- USD, GBP ve TL üzerinden işlem yapılan Türkiye ve Azerbaycan bağlantılı firmalar da bulunmaktadır.

Lisans bilgileri bulunan, yatırım alanını da geniş bir şekilde sunan şirketler, özellikle düşük komisyon, depozito ile işlem yapılmasını sağlamaktadır. Dünya piyasasında Amerika, Azerbaycan, Türkiye, Rusya, Hong Kong ve Almanya gibi isimlerin de yer aldığı firmalar, ticaret platformu özellikleriyle de yatırımcılarını desteklemektedir. Azerbaycan iş insanlarının girişimleriyle firmalarda ön plana çıkarak yatırım alanının genişlemesini sağlamaktadır.