Av Kuşları Listesi

Yabani kuşların birçok türü ülkemizde yaşamaktadır. Bunlardan av kuşu olanlar ve olmayanlar vardır. Av kuşu olanların listesi açık bir şekilde bellidir. Bu kuşların av zamanlarının ne zaman olacağı da belli olduğu için hangi kuşun hangi zaman diliminde avlanacağı konusu sıklıkla merak konusu olur.

Keklik

Anadolu keklik açısından çok zengin bir bölgedir. Özellikle Doğu Anadolu, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Diyarbakır çevresinde keklik bol miktarda bulunur. Anadolu'nun diğer bölgelerinde ve Trakya'da çok sayıda keklik vardır. Dünyada hiçbir ülke keklik avcılığı konusunda Türkiye ile rekabet edemez.

Çilli keklikler çoğunlukla dağlık bölgelerde yaşar. Van'dan Hoşhap, Başkale ve Şemdingli'ye giden yol boyunca deniz seviyesinden 2.500 metre yükseklikte yüzlerce, binlerce keklik görülebilir. Van Gölü'nün güneyindeki Şatak Dağları bölgesi keklik denizi gibidir. Buraya gelen avcılar tek seferde 70-100 Keklik avlayabilirler.

Bıldırcın

Ekili ovalarda yaşayan bu kuş, ağırlıklı olarak göç döneminde yakalanır. Mayıs ve Haziran başında büyük sürüler halinde Karadeniz'den Anadolu ve Trakya kıyılarına doğru hareket ederler. Bıldırcınlar genellikle sadece birkaç metre yükseklikte uçarlar, av kuşları listesi başında gelen bıldırcın iniş sırasında gerilmiş özel ağlar kullanılarak yakalanırlar. Bu şekilde yakalanan kuşlar canlı kafeslere konularak şehirlere gönderiliyor ve satılıyor. Ancak özgürlüğü seven bu kuşlar kafeslere konulduğunda zayıflar.

Çulluk

Çulluk da keklik gibi Türkiye'de en çok bulunan yabani kuşlardan biridir. Dünyada başka hiçbir ülkede bu kadar çok su çulluğu bulunmadığına inanılıyor. Su çulluğu ormanlarda ve fundalıklarda yaşar ve çoğunlukla alacakaranlıkta hareket eder.

Yabani Kaz

Gri kazlar (yabani kazlar), fasulye kazları, guillikler, sakarlar ve küçük sakarlar gibi çeşitleri vardır. Sibirya kazları ve Baltık kazları çeşitleri Av kuşları listesi bakıldığında nadirdir. Greylag kaz en yaygın çeşididir. Genelde geceleri ay ışığında avlanır. Av mevsimi sonbahar ve kıştır.

Formun Üstü

Formun Altı