Uzun süredir Rusya'da tutuklu bulunan, Phoenix Mercury basketbol takımında forma giyen Amerikan kadın basketbol ligi oyuncusu Brittney Griner dün çıkarıldığı mahkemede 9 yıl hapis ve 1 milyon ruble (290 bin TL) para cezasına çarptırıldı.

17 ŞUBAT'TA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Üç kez WNBA ligi şampiyonu olan ve yedi kez All-Star'a katılan 31 yaşındaki Griner bagajında kenevir yağı bulunduğu iddiasıyla Moskova'daki bir havaalanında 17 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

TAKAS PAZARLIĞI UZUN SÜREDİR SÜRÜYOR, ABD TEKLİFİNİ SUNMUŞTU...

ABD, genç sporcunun haksız yere tutuklandığını ve serbest bırakılması gerektiğini belirtirken, Rusya tutukluluğunun Ukrayna savaşı nedeniyle iki ülke arasında yaşanan gerilimlerinden kaynaklandığı iddialarını reddediyor.İki ülke arasında takas iddiaları uzun süredir gündemde. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Temmuz’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesin sonrası ABD’li kadın basketbolcu Griner ve ABD'li eski asker Paul Whelan'ın serbest bırakılması için bir teklif sunduklarını belirterek "Kremlin'in, Paul Whelan ve Brittney Griner'ın serbest bırakılması konusunda sunduğumuz öneriyi kabul etmesi için ısrar ettim" ifadelerini kullanmıştı.