Otomobilin seri üretimi 29 Ekim'de başlayacak. Mart 2023'te yollarda olması beklenen elektrikli aracın fiyatı ise merak konusu.

Daha önceden aynı sınıftaki elektrikli rakiplerine göre fiyatının daha ucuz olacağı söylenen Togg ile ilgili yeni bir açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

Togg'un C segment SUV benzinli ve dizel araçlara rekabet edebilecek fiyatlardan satılacağını söyleyen Varank, "Dolayısıyla vatandaşlarımız fiyatı merak ediyorlarsa, şu anda piyasada satılan C segment SUV dizel ve benzinli araçların fiyatlarına bakabilirler. Togg, bunların fiyatlarıyla piyasaya çıkacakmış diyebilirler" ifadelerini kullandı.

Yerli otomobil Togg'un şarj istasyonu ağı olan Trugo'da fiyat listesi yayımlandı. Buna göre kW/s başına birim ücret 7,99 lira oldu. Böylece kısa menzilli ve uzun menzilli Togg'un kilometre başına ne kadar yakıt harcayacağı da belli oldu.

Trugo'da şarjın maliyeti belli oldu. kWs başına 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlarda birim başına ücret 7,99 lira oldu. Şarj tamamlandıktan sonra şarj istasyon alanının otopark olarak kullanılması halinde de dakikada 0,5 lira ücret alınacak.

Başka bir deyişle batarya kapasitesi 52,4 kWh olan kısa menzilli 314 kilometre menzile sahip Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.

88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek.