Sokağa çıkma yasağı bulunmayan vatandaşların dışarı çıktıklarında daha güvenli olmaları için maske takmaları önerisinin ardından vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararı çıktı. 

Ücretsiz maske başvuruları e-Devlet üzerinden oluşturulan basvuru.turkiye.gov.tr adresinden alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımı için başvurular e-Devlet Kapısı üzerinde oluşturulan https://basvuru.turkiye.gov.tr adresinden alınacak. 20-65 yaş aralığındaki tüm vatandaşlar belirtilen adresten maske başvurusunu yapabilecek.

Her aile bireyine 3 katlı 5 adet cerrahi maske verilecek. Vatandaşlarımız bilgilerini eksiksiz ve doğru yazmaya dikkat etsinler. Maskeler PTT Kargo ile ücretsiz olarak gönderilecek. Aile üyeleriniz içinde maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz. Vatandaşlarımızın her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. 

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın ücretsiz maske temininden yararlanamayacağını bildirmek isteriz. T.C. kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uyulması durumunda maskeler herkesin tarafına gönderilecek. Hepimizin sağlığı için her türlü tedbir alınmaya devam ediyor.

(İHA)