Askerlik mesleği ülkemizde kutsal sayılan bir görevdir. 20 yaşına gelen her birey bu görevi yapmak zorundadır. Fakat belirli durumlarda askerlik süresi değişebiliyor. Kişinin hayat koşulları sağlık durumları gibi nedenlerden dolayı askerlik yaşı 20'den daha geç olabiliyor. Fakat askerlik için 20 ile 41 yaş sınırı bulunur. Bu durumda 20 yaşına basan kişi askere 41 yaşına gelene kadar başlamadır. Bu süre zarfında her vatandaşın askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor. Askerlik yaşı sürekli gündemde olan ve merak edilen bir konudur. Özellikle askerlik yaşı yaklaşan kişiler tarafından detaylı bir şekilde araştırılan bir konudur. 2007'liler de askere ne zaman gideceğini araştırıyor. Askerlik tanımını yaptığımızda ülkedeki belirli yaşa ulaşmış kişilerin zorunlu olarak belli bir sürede orduda görev yapmasıdır. Askerlik görevi vatani bir görev olarak değerlendirilir. Askerlik yaşı hesaplama ise son derece basittir. 2007'lilerin askere gideceği yaşı da belirlemesi son derece basittir. Olduğumuz yıldan 2007 yılını çıkarırsak kaç yıl sonra ya da kaç ay sonra askere gideceğimizi öğrenebiliriz. Fakat bazı durumlarda askerlik yaşı gecikebiliyor. Örneğin okuyan bir 2007'li genç 20 yaşına geldiğinde hala eğitim hayatı devam ediyor ise askerlik zamanını erteleyebilir. Bu  nedenle kişilerin askere ne zaman gideceği tam olarak belirlenemez. Sadece genel bir kural olarak 20 yaşına gelmiş her vatandaş askerlik görevini yapmak zorundadır.

2007'liler için askerlik yaşı hesaplama

Askerlik yaşının hesaplamak son derece basit bir işlemdir. Askerlik yaşını doğru bir şekilde hesaplamak için nüfusa kayıtlı olunan yaş baz alınarak işlem yapılır. Nüfusa kayıtlı olduğunuz yaştan doğru bir şekilde hesaplama yapabilirsiniz. Olduğumuz yıldan doğduğunuz yılı çıkartarak askerlik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. 20 yaşına kaç ay ya da kaç yılınız kaldıysa askerliğinize de o kadar kalmıştır. 20 yaşına girdiğiniz an ocak ayından itibaren askerlik görevinizi yerine getirmeniz isteniyor. 20 yaşına gelen her Türk vatandaşının askerlik yoklaması muayene sevk işlemleri yapılmaya başlanır. Bu işlemlerden sonra da kişilerin celp dönemi açıklanır. Askerlik yaşını hesaplarken belirli konulara da dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer kişi hala okuyor ise askerlik dönemi değişiklik gösterir. Ya da askere gitmesi gereken kişinin çeşitli sağlık sorunları var ise yine askere gitme dönemi değişir. Bu yüzden askere gitmeden önce sağlık muayenesi ve sağlık raporu mutlaka yapılır.

2007'liler en erken ne zaman askere gider

Askere gitmenin en erken yaşı 20'dir. Bu durumda 20 yaşına gelen her erkek vatandaş askere gitmelidir. Belirli nedenlerden dolayı askere gitme yaşı değişiklik gösteriyor. Bu nedenlerden bazıları ise şu şekildedir:

  • Öğrenciliği devam eden lise öğrencisi için 22 yaş sınırı bulunur.
  • Öğrenciliği devam eden meslek Lisesi öğrencisi için 25 yaş sınırı bulunur.
  • Yüksek okul öğrencisi için 28 yaş sınırı bulunur.
  • Lisans ve lisansüstü öğrencisi içinde 28 yaş sınırı bulunur.
  • Doktora için yaş sınırı ise 35'tir.

Bu yaş sınırlarına göre askerlik yapılması gerekiyor. Ayrıca askerlik bedelli bir şekilde de yapılıyor. Bedelli askerlik için 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucunda bedelli askerlik tutarı belirlenir. Bu tutarı peşin olarak ödeyen her kişi bedelli askerlik olarak askerliğini tamamlamış olur. Ayrıca bedelli askerlik ödemesi yapıldıktan sonra da bir ay süreyle temel askerlik eğitimi alınır. Bu eğitimi tamamlayan kişiler de askerlik görevini bitirmiş olur. Askerlik görevini yerine getirmeyen ya da askerden kaçan kişiler kaçtıkları günden itibaren idari para cezasına çarptırılır.