Bakan Nebati, "Togg kurumlara bu yıl 500 otomobil satacak. 2035 yılının sonuna kadar 9 bin 500 C segment SUV, araç filosuna katılacak. Togg ailesinin ikinci modeli sedan otomobilden 4 bin 750 adet alınacak. Ticari modelin alımı ile bu sayı 30 bini bulacak." dedi.

Togg siparişleri şubat ayında alınmaya başlayacak ve yerli otomobil mart ayından itibaren yollarda olacak. Birçok kişinin sipariş için sıraya girdiği Togg'a kamu alım garantisi verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamu kurumlarının 2035'e kadar 30 bin Togg satın alacağını belirtti.

SATIN ALMADA TAKVİM NETLEŞTİ

Kamu alım garantisinde takvim de netleşti. İlk etapta Togg'un C segment SUV modeli, devlet kurumlarının araç envanterinde yerini alacak. Togg kamuya bu yıl 500 otomobil satacak. 2035 yılının sonuna kadar 9 bin 500 C segment SUV, araç filosuna katılacak. Togg ailesinin ikinci modeli sedan otomobilden 4 bin 750 adet alınacak. Ticari modelin alımı ile bu sayı 30 bini bulacak.

"ALIM GARANTİSİ YAPTIK"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2035'e kadar kamu kurumlarının 30 bin Togg alacağını belirterek, "Ülkemizin vizyon projesi Togg'a yönelik kamu alım garantisini de hayata geçiriyoruz. Kamuda bu araçların kullanımı ile DMO ile burayı ilişkilendirdik ve bir alım garantisi yaptık. Togg'u valilere kadar yollayarak Türkiye sathında görünmesini sağlamış olacağız." dedi.