Emekli maaşları, bilindiği üzere 6 ayda bir defa son zam dönemine göre 6 aylık enflayon farkına göre zam yapılıyor. Memur emeklileri ise 6 aylık enflasyon rakamına toplu sözleşme oranı da eklenerek zam yapılıyor.

Son zam ise geçtiğimiz Ocak ayında yapıldı. 2022 yani bu yılın İkinci zammı ise Ocak ayına göre ortaya çıkan 6 aylık enflasyon farkına göre belli olacak. Haziran ayının sonu, Temmuz ayının başında Haziran ayı enflasyon oranının da belli olmasıyla birlikte netleşecek.

Yani Temmuz zammı, bundan 2 ay sonra netleşecek.

İşte Bakan Bilgin'in son açıklaması:

Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacak. Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak."

Ancak Bakan Bilgin, "1 Mayıs'ta yapacağım" dediği açıklamayı yapmadı. Gözler, olası bir açıklama için önümüzdeki günlere çevrildi.