EYT'liler ve diğer emekliler 2023 yılında ne kadar maaş alacağını merak ediyor. SGK maaş hesaplama sistemini açtı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı:

“2023 yılında işçi emeklileri ve Bağkur emeklilerinin de maaşlarının hesaplanması için gerekli parametrelerin sisteme girilmesi gerekiyordu. Ay başından beri yani 4 Ocak tarihinden itibaren SGK emekli maaşı hesaplama sistemini kapatmıştı. Dün akşam saatlerinde 18.00 gibi sistemi uygulamaya açtı.

"EYT’DEN EMEKLİ OLACAKLAR DA YOĞUN BİR ŞEKİLDE MAAŞLARINI MERAK EDİYORLAR"

Vatandaşlarımız, EYT’den emekli olacaklar da yoğun bir şekilde maaşlarını merak ediyorlar. Uygulamaya nasıl girilecek? Arama motoruna emekli maaşı hesaplama diye yazdıklarında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sgk.gov.tr adresinden girebiliyorlar.

Birtakım bilgiler isteniyor. T.C. kimlik numarası dediğimiz, altında da SGK sicil numarası devreye giriyor. Ana adı, baba adı, doğum yeri istenecek. Doğum yerine girdikten sonra doğum tarihimiz var. Doğum tarihini de girdikten sonra sistem kolay bir şekilde vatandaşlarımızın emekli maaşlarını hesaplayabiliyor.

"EMEKLİ MAAŞINI GÖRMÜŞ OLUYORUZ"

Sorgula butonumuz var açılan sayfada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Doğru hesaplanması için kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişi deniliyor. Eşi ve çocuğu varsa evet diyoruz. Buradan hesaplama butonuna bastığımızda 2023 yılında bizim alacağımız emekli maaşını görmüş oluyoruz.

Hesaplama sistemine girdiğimiz gün bu hesaplama yapılıyor. Altında ek ödemesi var, toplam çalışma günleri, aylık bağlama oranları ve gösterge rakamlarını görmek suretiyle vatandaşlarımız buradan sistemden görüp alacakları maaşı da hesaplayabilirler.”