Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 92,53 dolardan işlem görüyor.

Dün 93,03 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,62 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.50 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,11 artarak 92,53 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85,75 dolardan alıcı buldu.

IMF'nin düzenlediği küresel ekonomiye ilişkin panelde konuşan Powell'ın bankanın 3-4 Mayıs'ta düzenleyeceği toplantıda 50 baz puanlık faiz artışının 'masada' olduğunu ifade etmesi Brent petrol fiyatlarını olumsuz etkileyerek aşağı çekti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam yüzde 84 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini aktaran analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını kaydetti.

FED kararının faiz artışı yönünde olması ihtimali sonrası olası bir artışın brent petrol fiyatlarında yeni bir düşüşe neden olacağı belirtildi. Brent petrol fiyatlarında yaşanacak düşüş dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının daha da düşmesine neden olacak..