Bankalar mevduat faizinde oranları rekor seviyeye çıkardı. Art arda kampanyalar düzenleyen bankalar, vatandaşların parasını bankaya yatırmaıs durumunda onlara rekor düzeyde faiz getirisi sağlayacağını bildirdi. Açıklamaya baktığımızda mevduat faiziinin yüzde 30'lara kadar çıktığı görüldü.

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 9 , MEVDUAT FAİZİ YÜZDE 30 OLDU

Son olarak KAsım ayında faiz indirimine giden Merkez Bankası, yüzde 10.5 seviyesinde olan politika faizini yüzde 9 seviyesine çekti. 150 baz puanlık faiz indiriminden sonra Merkez Bankası, 2 toplantı yaptı ve faizler sabit kaldı. FGaiz sabit kaldı ama bankalar mevduat faizlerini arttırmaya başladı.

YATIRIM YAPACAKLAR İÇİN KAMPANYA

Son günlerde borsada yaşanan düşüşle birlikte bankalar, vatandaşların daha garanti getiri sağlayan yerlere parasını yatırmaya yönlendiği görülürken bankalar, vatandaşların parasını mevduata yatırması için kampanya başlattığını bildirdi. 

YÜZDE 30'LARA KADAR ÇIKTI

Bazı bankalar , mevduat faizinde yüzde 30'ları gördü. Bundan 3-4 ay önce en fazla yüzde 22'lerde olan faizlerin artması ile mevduat hesaplarındaki artışlar da dikkatleri çekti. Peki paramı mevduata yatırsam ayda ne kadar faiz getirisi olur?

Yüzde 30 faizli mevduata 100 bin liranızı yatırmanız durumunda 32 günlük mevduat süresi sonucunda 2 bin 498 TL faiz getirisi alırsınız. 
Yüzde 30 faizli mevduata 250 bin liranızı yatırmanız durumunda ise 32 günlük mevduat süresi sonucunda 6 bin 246 TL faiz getirisi alırsınız.
500 bin liranızı yatırmanız durumunda ise ayda 12 bin 493 TL faiz getirisi sağlamış olursunuz.
1 milyon TL'nin ise 32 günlük faiz getirisi 24 bin 986 TL.