Meteoroloji 25 - 31 Ocak 2023 haftasının hava durum raporunu yayınlamıştı. Bu raporda uzun süredir beklenen kar yağışları haritaya yansıdı. Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgasının gelmesi beklenirken, yurdun çoğunu etkisi altına alacak olan kar yağışı Cuma günü karla karışık yağmur şeklinde başlayacak, kar yağışı şubat başında da İstanbul'da etkili olacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA

MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, güneydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

CUMADAN İTİBAREN KAR VAR

CUMA'DAN İTİBAREN KAR VAR

Meteoroloji'nin haritalı raporunda Cuma gününden itibaren kar yüzünü gösteriyor. Cumartesi günü yurdun büyük bölümü kar örtüsüyle kaplanacağı bu yağışların pazar gününe kadar yüksek kesimlerde süreceği ifade ediliyor. Pazar ve Pazartesi ise kar yağışı ve yağmurların süreceği ifade ediliyor.

İSTANBULDA HAVA SICAKLIĞI TEK HANELERE DÜŞECEK

İSTANBUL'DA HAVA SICAKLIĞI TEK HANELERE DÜŞECEK 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre adeta haftalardır bahardan kalma günler yaşayan İstanbul için de sıcaklıkların tek haneye düşeceği gün belli oldu. Uzmanlar İstanbul için ocak ayı sonu ve şubat ayı başı için uyarılarda bulunmuştu. Pazar günü İstanbul'da en yüksek sıcaklık 8, en düşük sıcaklık ise 5 derece olacak. Gece saatlerinde İstanbul'daki hissedilen sıcaklığın daha da düşük olması bekleniyor.

İSTANBULA KAR YAĞIŞI GELECEK Mİ

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI GELECEK Mİ? 

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, "Beklenen yağmur ve kar yağışı gelecek mi?" sorusuna yanıt verdi. "Ardı ardına gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak." ifadelerini kullanan Çalışkan, İstanbul'da 4 Şubat'ta kar yağabileceğini ifade etti.

"Ege üzerinden giriş yapacak yağışın Çanakkale, Dikili, İzmir ve Manisa arasında çok şiddetli yağış olacak." diyen Çalışkan sel konusunda uyarıda bulundu. Cuma günü Ege bölgesinde yağış olacağını da ifade eden Çalışkan İstanbul'da cuma, cumartesi ve pazar günlerinin yağışlı geçeceğini açıkladı.

DOĞU ANADOLUYA KAR YAĞIŞI UYARISI

DOĞU ANADOLU'YA KAR YAĞIŞI UYARISI 

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde de yoğun kar yağışı yaşanacağını duyuran Çalışkan, cuma gecesi ve cumartesi gününe uyarıda bulunurken "Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'ın yükseklerine yoğun kar yağacak." diye konuştu.