Az Önce Deprem mi Oldu? 29 Ocak 2026 Türkiye’de Sabah Sarsıntıları ve Son Depremler
Türkiye, aktif fay hatları üzerinde güne başladı ve birçok bölgede sarsıntılar hissedildi. Özellikle Ege ve İç Anadolu bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren hareketlilik artmış durumda. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı verilerle günün son depremleri anlık olarak takip ediliyor.
Bugün En Son Depremler Nerede Oldu?
29 Ocak 2026 sabahı saat 10:41’de Midilli Adası Güneyi (Ege Denizi) 2.9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Manisa, Yozgat, Bursa ve Balıkesir’de ise küçük çaplı depremler gündemi hareketlendirdi. Özellikle Manisa ve Balıkesir çevresindeki artçı sarsıntılar gün boyu sürebilir.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi Verileri
AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı listelere göre bugün, Türkiye genelinde 1.2 ile 2.9 arasında büyüklüklerde onlarca deprem meydana geldi. Kahramanmaraş, Kütahya, İzmir gibi iller küçük ama hissedilen sarsıntılara sahne oldu. Örneğin, saat 05:39’da Cennetpınarı-Pazarcık (Kahramanmaraş) 1.8 büyüklüğünde hissedildi.
Gün İçinde Sallanan Bölgeler
- Balıkesir: Yüreğil ve Kertil çevresinde artçı sarsıntılar
- Manisa: Gordes ve Akhisar bölgeleri
- Yozgat: Yakuplu-Yerköy civarı
- Ege Denizi: Midilli Adası güneyi
Merak Edenler için Özet
Türkiye sabahından itibaren sallandı, birçok ilde küçük depremler hissedildi. AFAD ve Kandilli verileriyle en son sarsıntılar anlık olarak izleniyor. Ege ve İç Anadolu bugün gündemden düşmeyen bölgeler arasında.