Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini törenle verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce kendi ülkelerinde yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle göç ederek ülkemize gelen misafirler hakkında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla 15 ile 25 yaş arasındaki gençler arasında düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapıldı. Törende dereceye giren resimleri eşi Seher Erbaş ile inceleyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Son yıllarda yaşadığımız en acı olaylardan birisi, Suriye’de kardeşlerimizin yaşamış olduğu iç savaş. Suriye hükümetinin kendi vatandaşları üzerine yağdırmış olduğu bombalardan kaçmak durumunda kalan kardeşlerimize Türkiye olarak bizler sahip çıktık” dedi.

“Bugün onlara ödüllerini takdim edeceğiz”

Erbaş, göç olgusu noktasında toplumsal farkındalığı arttırmak için “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışması düzenlediklerini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlerimiz arasında bir yarışma açtık. Türkiye genelinde yarışmaya katılan gençlerimiz, öğrencilerimiz oldu. Bunlardan ilk üçe girenleri jüri seçti ve mansiyon ödülleri var. Dokuz da mansiyon ödülü var. Başkanlığımıza birinci, ikinci ve üçüncü olan gençlerimizi davet ettik. Bugün inşallah onlara ödüllerini takdim edeceğiz” diye konuştu.

“Gönlümüz istiyor ki artık dünyada göç yaşanmasın”

Dünyanın hiçbir yerinde göç yaşanmamasını temenni eden Erbaş, şunları söyledi:

“Gönlümüz istiyor ki artık dünyada göç yaşanmasın, herkes kendi yurdunda yuvasında rahat bir şekilde yaşasın. Bu zulümler son bulsun. Sadece Suriye’de değil, dünyanın pek çok yerinde bu acı olaylar yaşanıyor. Myanmar’da, Irak’ta, Afganistan’da yaşanıyor. Geçmişte Balkanlar’da yaşandı, Kafkaslar’da yaşandı. Dünyanın her yerinde maalesef insanlar kendi doğduğu topraklarda ölünceye kadar yaşama imkanı bulamıyor. Biz Türkiye olarak, bütün bir millet olarak bu acı olayların ortadan kalkması, son bulması için kavli ve fiili dualarımızı yapıyoruz. Dilimizle dua ediyoruz, elimizle de mağdur, mazlum insanların yanında oluyoruz. Onların inancına, ırkına, rengine bakmadan sırf insan olmaları münasebetiyle onlara yaklaşıyoruz. Bu da bizim hem İslami hem de insani vazifemizdir. Duamız, bu acıların son bulması.”

Erbaş, yarışmaya katılan gençleri tebrik ederek, “İnşallah kardeşlerimiz bu kabiliyetlerini daha da geliştirirler. Ruhlarındaki o güzelliği resimlerine daha da güzel yansıtırlar ve acıların son bulmasına katkı sağlarlar. Kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almalarıyla sona erdi.